Voorjaarsgezang

Elke ochtend word ik vroeg gewekt door uitbundig zingende vogels, hier in het hof achter ons stadshuis. Zij vieren de lente op een onnavolgbare manier en dat is zo feestelijk om te horen! Als vanzelf begin ik te glimlachen. En wat een prachtig geluid produceren al die verschillende soorten samen! Het doet me denken aan de zangworkshop die ik onlangs volgde bij Jan Kortie (je kunt je nog inschrijven voor de zangretraite van deze zomer!), op een zondag in een kerk in het verrassend snoezige Ransdorp vlakbij Amsterdam. Bijna aan het einde van de middag kwam de noeste arbeid tot een apotheose op een heel geheimzinnige manier, of nou ja, geheimzinnig… In elk geval niet even snel uit te leggen. Het resultaat was een storm van verschillende toonsoorten die het hart deed open waaien.


Diezelfde morgen had ik zoals altijd 2 Osho Zenkaarten getrokken, al jarenlang een dagelijkse inspiratie. Als eerste lag er Participation, waarbij benoemd staat dat als individuele personen die deelnemen aan een cirkel hun unieke bijdrage leveren, dat op een bloem lijkt. En de hele bloem is nog mooier dan de som van haar delen. Daarnaast de kaart We are the world. De mensheid wordt hierop afgebeeld als een regenboog van wezens die, uit vreugde en dankbaarheid voor het geschenk dat het leven is, hand in hand om een mandala van de aarde heen dansen. Samen vormden deze 2 kaarten een puur beeld van wat me die dag te wachten stond.


Ik wens iedereen zo’n ervaring van een samenzang

die je hart doet oplichten.

Met een warme meigroet - mede namens Onno,

SimoneFoto: Martijn Kolkman

Hoeveel demonen we ook proberen te vernietigen, hun plaats wordt toch weer door anderen ingenomen 
Lama Tsultrim Allioneartikelen.html


  Bewustzijnskunstenaars (deel 1)

  28 interviews over hun leven en werkIn het najaar zal BewustZijnskunstenaars deel 2 uitkomen. Als je wilt kun je een exemplaar van BewustZijnskunstenaars deel 1 bestellen; we hebben nog een aantal boeken beschikbaar.


Mail ons je adresgegevens en je ontvangt dit bijna 300 pagina’s dikke boek met 28 interviews binnen drie dagen voor € 24,95 + €5 verzendkosten.


De oorspronkelijke interviews - die de afgelopen 6 jaar verschenen in BewustZijn magazine - zijn geplaatst met een geactualiseerd kader over de laatste ontwikkelingen, opnieuw vormgegeven in een fraai vierkant formaat en aangevuld met afbeeldingen van nieuw werk.


BESTELLEN: klik hier


Voor informatie en voorbeelden: klik op het boek.


Bewustzijnskunstenaars

over hun leven en werk


Samenstelling: Simone Thomasse en

Onno van Lith

Uitgeverij: Idrie

Pagina’s: 292

Prijs: € 24,95 (+ € 5,- verzendkosten)


klik op de cover om het boek in te kijken

BewustZijn Online

Op deze website vind je alle columns, boek/cd/dvd-besprekingen, interviews, fotoreportages en rubrieken die het afgelopen jaar in BewustZijn Online verschenen en elke maand via ons mailmagazine worden verstuurd.

Maar je vindt hier ook de ruim 300 interviews die in de jaren daarvoor in ons gedrukte tijdschrift BewustZijn magazine verschenen. BewustZijn Online is de digitale opvolger van dit tijdschrift. Onze uitgangspunten zijn ontmoeten - inspireren - verbinden en dat lees je terug in de inhoud die gaat over spiritualiteit, duurzaamheid, kunst en cultuur, gezondheid en samenvallen onder het begrip Bewustzijn en Bewust Zijn.

We maken met ca. 10 medewerkers een onafhankelijk magazine. Dat wil zeggen dat we journalistiek vrij zijn en dus niet tegen betaling over onderwerpen schrijven, boeken, muziek of films bespreken of (uitgaans)tips geven. Desgewenst kunnen derden adverteren in de (gekleurde) linkerkolom van het mailmagazine of de rechterkolom op de website.

We wensen je veel leesplezier met BewustZijn Online en als je je weer uit wilt schrijven vind je daarvoor een link onderaan het mailmagazine.

Natuurlijk hopen we dat BewustZijn Online je bevalt en dat je ook anderen attent wilt maken op ons bestaan. Inmiddels hebben we ruim 3000 lezers.

Hartelijke groet, Simone - hoofdredacteur en Onno  - uitgever/vormgever


Opgeven voor gratis BewustZijn Online 
mailmagazine: klik hier!http://www.live.cloudformz.com/C-201512161605518252-201512161605518197/