Fotocollage november  | Martijn KolkmanEn dan zijn de bomen kaal. De wereld zakt langzaam een stille winter in. Nog een enkel beukenblaadje van het bijna voorbije jaar. Tussen alweer de knoppen van het nieuwe. Een schaap kijkt toe.


Meer foto’s van Martiijn Kolkman vind je op www.oogopharderwijk.nl
En dan

zijn de bomen kaal


De wereld zakt langzaam

een stille winter in


Nog een enkel beukenblaadje

van het

bijna voorbije jaar


Tussen alweer de knoppen

van het nieuwe


Een schaap kijkt toe


  Fotocollage parapluutjes  | Heleen de GraafTegen zon of tegen regen, overal kom je ze tegen. Deze paraplu/solletjes fotografeerde Heleen de Graaf. Heb je ook een mooie fotoreportage van maximaal 10 beelden; laat het ons weten of stuur ze ons toe! Al onze fotocollages vind je hier.  Fotocollage wensboom  | Jan PendersLaatst spraken we Jan Penders die in het Lake District in Engeland gewandeld had en daar tal van boomstronken ontdekte waarin massa’s munten gestoken, geslagen, getimmerd waren. Het zag er heel mooi uit en bij nader onderzoek bleek er een samenhang te zijn met bomen met spijkers of waar lapjes aan gebonden worden. Wensbomen. Je doet een wens en brengt een offer. Wee degene die een munt uit zo’n boom pikt; het onheil dat genezen wil worden kan zich weleens tegen jou keren...

  Fotocollage Tibet  | Heleen de GraafTot op heden hadden we hier nauwelijks winters weer. En zelfs áls het vriest draagt lang niet iedereen iets op zijn hoofd. Dat is heel anders In Tibet, waar de meest uiteenlopende hoofddeksels in allerlei vormen en maten een kleurig straatbeeld geven. Fotograaf Heleen de Graaf legde het vast. 

  Fotocollage Paaseiland  | Heleen de GraafDe moai (ook wel paasbeelden genoemd), tot negeneneenhalve meter hoge beelden, zijn vervaardigd uit zacht vulkanisch gesteente (tufsteen). De makers zijn de voorvaderen van een groot deel van de huidige eilandbewoners. De witte oogschijven, die oorspronkelijk in de oogkassen zaten, werden pas in 1978 voor het eerst teruggevonden.

De meeste moai staan opgesteld op een platform of ahu en kijken naar het binnenland. Slechts zeven beelden, opgesteld in een rij van klein naar groot en ietwat spottend de zeven apen (los siete monos) genoemd, kijken over de zee naar Chili. De moai zijn voorstellingen van voorouders die om vruchtbaarheid smeken. Voortplanting was op een extreem geïsoleerd eiland als dit van cruciaal belang om te overleven. Er zijn veel voorouderbeelden weer rechtop gezet, ook hebben vele hun indringende ogen die naar de hemel kijken weer terug. (bron: Wikipedia)
  Fotocollage Nazomer  | Martijn KolkmanEinde zomer, nog net geen herfst, of toch wel al... Nazomer - voorherfst


  Fotocollage Vietnam  | fotograaf onbekendDe foto's van Vietnam kregen we ooit toegestuurd door een lezer van BewustZijn magazine. Geen idee wie... Mocht je dit zien; meld je bij ons zodat we je naam kunnen vermelden! Heb je trouwens een mooie fotoreportage van maximaal 10 beelden; laat het ons weten: bewustzijnonline@gmail.com.


  Fotocollage zuidkust Spanje  | Sarah goudsmitDeze foto's van bijzondere wolkenluchten kregen we van Sarah Goudsmit. Heb je ook een mooie fotoreportage van maximaal 10 beelden; laat het ons weten of stuur ze ons toe!

Banner proberen? 
Voor € 100 drie maanden 
op deze site én in het 
mailmagazine!banner.html